|
|
Meyveli Çakıldaklı Pilav |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc122526
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2017
1,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı fıstık
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı safran
1 tatlı kaşığı karabiber
5 adet kuru kayısı
Bademleri suya koyun ve 1 saat bekletin. Kabuklarını soyun. Safranı 1 tatlı kaşığı sirkenin içinde rengi çıkana kadar bekletin. Pilav tencerenizde, küp doğranmış soğanları tereyağında kavurun ve yıkanmış, suda bekletilmiş pirincinizi ekleyip kavurun. 4 su bardağı su ve tuzu koyun, kaynayınca altını kısın ve delik delik olana kadar kısık ateşte pişirin.
Soyulmuş bademleri ve dolmalık fıstıkları tereyağında kavurun.
Kuru üzümü ve doğranmış kuru kayısıyı ekleyin. 1-2 dakika birlikte soteleyin. Kavrulan yemişleri ve baharatları pilava koyup demlendirin. Üzerine portakal kabuğu rendeleyerek servis yapabilirsiniz.
|
|
Meyveli Çakıldaklı Pilav Tarifleri Biberli Pilav Tarifleri
|
|