Malzeme :
10 yumurta,
250 gr. şeker,
300 gr. un,
1/2 kg. çilek,
vanilya,
Yağlı Krem Malzeme:
1 küçük margarin,
1 avuç pudra şekeri,
Pasta Kremi Malzeme :
2 yumurta,
40 gr un (3 kaşık),
90 gr. şeker (7 kaşık),
25 gr. kakao,
1 bardak süt
Vanilya,
limon kabuğu rendesi.
Yapılışı:
1- 10 yumurtadan bir pandispanya hazırlayınız. (Kalıp olarak yuvarlak bir kalıp veya pasta tenceresi kullanınız).
2- Pandispanyayı fırından çıkarıp soğutunuz.
3- Keskin bir bıçakla yüksekliğine göre pastayı 2'ye veya 3'e enine kesiniz.
4- Parçaları şeker ve 1 fincan su ile hafifçe ısıtınız.
5- Her parçaya pasta kremi veya yağlı krem sürünüz.
6- Ayıklanmış, hafif silinmiş çilekleri kremin üzerine dik dik koyup diğer parçayı üstüne koyunuz. O parçaya da aynı şekilde kremi sürüp çilek koyup üstüne 3'üncü parçayı koyunuz.
7- En üstüne yağlı kremi sürüp spatülle muntazam yayınız.
8- Çilek, yeşil fıstık, v.s. ile pastanızı süsleyiniz.
9- Bu pasta çilek, portakal, mandalina, muz v.s. meyvelerden de yapılır. Kullanılan meyveye göre isim alır.
YAĞLI KREMİN YAPILIŞI
1- 1 küçük sana yağı ve 1 tek avuç pudra şekerini porselen bir kaseye koyunuz.
2- Tahta kaşıkla bir yöne doğru muntazam karıştırarak yağı beyazlatınız.
3- Yağ iyice beyazlaşınca pasta enjektörüne koyup pastaların üzerine çeşitli süsler yapınız.
Pasta Kremi Yapılışı:
1- Bir tencereye yumurtayı, unu, şekeri kakaoyu koyunuz.
2- Sütü azar azar ilave ederek karışımı eziniz.
3- Ateşe koyup un çorbası koyuluğuna gelinceye kadar kaynatınız, (Fazla kaynatmayın kokusu ve lezzeti değişir.)
4- Ateşten alıp vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave ediniz.
5- Kaymak tutmaması için arasıra karıştırınız.
|