2 adet büyük elma
2 adet büyük armut
5 yumurta
150 gram (3/5 su bardağı) tozşeker
1,5 çorba kaşığı un
2 dl. (4/5 su bardağı) krema
Bir paket vanilya
Tereyağı ya da margarin
Tuz
1 Bir kapta 2 yumurtanın sarısını, 3 bütün yumurtayı, bir tutam tuz ve tozşekerle iyice çırpın. Unu, vanilyayı ve kremayı ekleyip yeniden çırpın.
2 İyice çırptığınız karışımı, topaklanmaması için bir de süzgeçten geçirin.
3 Elmaları yıkayın, kurulayın, soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra dilimleyin. Armutları da yıkayıp soyduktan sonra ikiye bölün. Çekirdek kısmını çıkarıp fazla ince olmamak kaydıyla dilimleyin.
4 Isıya dayanıklı bir fırın kabını iyice yağlayın. Hazırlanmış karışımı boşaltın, üstüne dilimlenmiş elma ve armutu sırayla, hafifçe gömerek yerleştirin.
5 Kabı, önceden ısıttığınız 140 derecelik fırında yaklaşık 1 saat bekletin. Elmalı ve armutlu klafutiyi biraz ılık olarak servis yapın.
|