Muz 2 adet
Kivi 1 adet
Un 1/2 su bardağı
Tereyağı 2 yemek kasığı
Köri 3 tatlı kasığı
Karabiber 1 çay kasığı
Tuz 1 çay kasığı
Süt 2 su bardağı
Su 2 su bardağı
Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Sote 160 °C moduna getirin. Tereyağını haznede eritin. Unu ekleyin ve pembelesinceye kadar yagda kavurun.
Önceden bir kasede çatalla ezdiginiz muz ve kiviyi ekleyip karıstırın.
Ardından süt ve suyu yavas yavas ve sürekli karıstırarak ilave edin.
Köri, tuz ve karabiberi de ekleyip 5-7 dakika daha kaynattın.
Köri sosu, blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirip yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Not: Sote modunda kapak açık kullanılmalıdır.
|