Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Göbek marul (1 adet)
Semizotu (1/2 demet)
Roka (1/2 demet)
Sarı biber (2 adet)
Beyaz peyniri (100 gr)
Vinegret sos
Portakal (1 adet)
Üzüm (1 salkım)
Muz (1 adet)
Göbek marul kökü kesilerek, yeşilliklerle beraber iyice yıkanır. üzüm tanelenir, portakal dilimlerine ayrılır, üzüm dilimlenir.
Göbek marul ortadan ikiye kesilir. Yarım olarak Salata tabağına yerleştirilir. Marulun üzerine roka, semizotu ve doğranmış biber konulur. Üzerlerine meyveler ve rendelenmiş peynir serpilir. İsteğe göre sos yanında veya üzerine dökülerek servis edilir.
|