MARMELAT İÇİN:
1/2 kilo taze meyve (kayısı, elma vs.)
250 gram tozşeker
3 adet yufka
1 su bardağı ceviz içi veya fındık
ÜZERİ İÇİN:
Pudra sekeri
Tarçın
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ
Meyveleri iyice yıkayıp, varsa çekirdeklerini ayıkladıktan sonra, üzerine şekeri ilave edip, marmelat kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Yufkaları üst üste koyup, rulo şeklinde sardıktan sonra, dört parmak genişliğinde keselim.
Şerit haline gelen yufkaları tek tek tezgahın üzerine serip, üzerine hazırladığımız marmelattan sürelim.
Marmeladın üzerine de kıyılmış ceviz veya fındık serpip, yufkayı muska şeklinde katlayalım.
Bol sıvıyağda nar gibi oluncaya kadar kızartıp, fazla yağını süzmesi için peçete üzerine çıkaralım.
Soğuyan tatlıları servis tabağına alıp, üzerine tarçın ve pudra şekeri karışımı serperek, servis yapalım.
|