|
|
Meyveli Sarma |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc100555
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2014
1,382 defa indirildi / yazdırıldı
|
40 gram tereyağı
Bir tutam muskat
1.5 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı tarçın
1 elma (küçük doğranmış)
50 gram kuru kayısı (ince kıyılmış)
125 ml portakal suyu
5 adet milföy hamuru
140 gram yoğurt
1 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Tereyağının yarısını eritin. Muskat, şeker ve tarçının yarısını katın. Karıştırarak şeker eriyinceye kadar ısıtın. Elma, kayısı ve portakal suyunun yarısını ekleyip kaynatın. Ateşi kısın. 2 dakika daha pişirin. Kalan portakal suyunu ilave edip bir kez karıştırın. Ateşten alın. Hazırladığınız harcı milföy hamurlarının ortasına paylaştırın. Rulo şeklinde sarın. Ortadan ikiye kesin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. Kalan yağı eritip üzerlerine sürün. Fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Yoğurt, bal ve kalan ^tarçını karıştırın. Ruloların üzerine pudra şekeri serpin. Servis yapın.
|
|
Meyveli Sarma Tarifleri Elma Tatlısı Tarifleri
|
|