|
|
Meyveli Yaş Pasta (görsel) |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc32888
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2009
10,088 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bu tarif; Türkçe ve İngilizce altyazılıdır
Mütevazı Lezzetler video tarifleri bölümüne hoş geldiniz
bu gün birlikte "Meyveli Pasta" yapacağız
önce malzemelerimizi öğrenelim, sonra birlikte yapımına geçelim
1 adet pandispanya
krema için; 2,5 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı buğday nişastası
1,5 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
ve 1,5 çay bardağı toz şeker
pandispanyayı ıslatmak için; 1 su bardağı su
ve 1,5 çorba kaşığı marmelat
ara katlar için; 2 adet kivi, 1 adet muz
Üzeri ve kenarları için 1 su bardağı soğuk süt
1 paket toz krem şanti
1 küçük paket çikolata
ve 2 adet kivi
Bir bölüm önce hazırladığımız pandispanya yapımını özetlemek istiyorum
4 adet yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıktan sonra...
beyazın üzerine bir tutam tuz ilave edip...
katı bir hal alana kadar mikserde çırpıp bir kenara bırakıyoruz
diğer tarafta ayırdığımız 4 adet sarının üzerine...
1 su bardağı toz şeker ilave ediyoruz...
ve açık bir renk alana kadar mikserle çırpıyoruz
şekerli yumurta sarısının üzerine...
elemiş olduğumuz 3 bardak unu ve 1 bardak mısır nişastasını...
eritip soğuttuğumuz 100 gram tereyağını...
kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz...
kısa bir süre daha karıştırıyoruz
son olarak, kar haline getirdiğimiz beyazı ilave ediyoruz...
tahta kaşıkla alt üst ederek karıştırıyoruz
yağladığımız kelepçeli bir kalıba...
ya da 25 santimlik fırın kabına döküyoruz
175 derece önceden ısıttığımız fırında...
50 dakika ile 1 saat arasında pişiriyoruz.
Kremanın soğuması gerektiği için, önce krema yaparak işe başlıyoruz
2,5 su bardağı soğuk sütü tencereye aktarıyoruz
1,5 çorba kaşığı buğday nişastası...
1,5 çorba kaşığı un...
ve 1,5 çay bardağı toz şekeri...
soğuk süte ilave ediyoruz...
farkındaysanız ateşi yakmadık...
malzeme eriyene kadar karıştırıyoruz
daha sonra ateşi yakıyoruz
malzeme tamamen eridi, ateşe yerleştirdik...
katı bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz
krema koyulaşmaya başladı...
ateşten almadan önce 1 paket vanilyayı ekliyoruz...
iyice karıştırıyoruz ve ateşi kapatıyoruz.
Kremamız soğurken, krem şantiyi çırpıyoruz
1 su bardağı soğuk sütü...
çukur bir kaba aktarıyoruz
üzerine bir poşet toz krem şanti ekliyoruz
ve mikserde önce kısık ayarda...
sonra arttırarak katı bir köpük olana kadar çırpıyoruz
krem şanti oldu, artık kısa bir süre kenara bırakabiliriz
pandispanyayı 3 kata kesiyoruz
bunda dikkat etmemiz gereken...
uygun büyüklükteki bıçağı yere paralel olarak...
pandispanyaya saplamak...
ve yine yere parelel olarak yavaş yavaş...
döndürerek kesmeye devam etmek
ilk katı bu şekilde kestik
şimdi ikinci katı da aynı şekilde kesiyoruz
ikinci katı da kestik
kremamız soğuduktan sonra pastamızı tamamlayabiliriz
Bu arada meyvelerimizi doğrayalım
biz pastamızda kivi ve muz kullandık...
ama arzu ettiğiniz her türlü meyveyle bu pastayı hazırlayabilirsiniz
şimdi kivileri tavla zarı şeklinde doğruyoruz
muzları da tavla zarı biçiminde doğrayacağız
muzu doğradıktan sonra...
soğuttuğumuz kremayı yanımıza alabiliriz
az önce çıpptığımız krem şantiden...
bir kaç kaşık kremaya ekliyoruz
bu benim bulduğum bir yöntem
kremaya hem parlaklık hem de kayganlık veriyor
karıştırarak devam ediyoruz
hazırladığımız kremanın yarısını başka bir kaba aktarıyoruz
üzerine az önce kazırladığımız kiviyi ekliyoruz
ve karıştırıyoruz
kivili katımız hazır...
şimdi ayırdığımız diğer yarısına da 1 çorba kaşığı...
kakao ekliyoruz...
ve karıştırıyoruz
kakao homojen olarak karıştı...
bu karışıma da doğradığımız muzu ilave ediyoruz...
ve karıştırıyoruz
3 karışımımız da hazır...
krem şanti...
kakaolu muzlu krema...
kivili sade krama
artık pastayı kat kat yerleştirebiliriz
pandispanyayı ıslatmak için ıslatma şurubumuzu hazırlıyoruz
marmelatı suya ekliyoruz...
şeker de olabilir, elimizde ne varsa...
doğrudan meyve suyu da olabilir
bizim için önemli olan 1 su bardağı ölçüsünde olması
3 kat pandispanyamızı az önce kestik...
şimdi ıslatma şurubuyla her katı üçte bir...
bardak ıslatma şurubunu gezdiriyoruz
üzeri beyaz olacağına göre önce...
beyaz kremayı yerleştiriyoruz
ortaya bıraktığımız kremayı..
biraz ıslattığımız geniş bir bıçakla yayıyoruz...
fazla kenarlara getirmiyoruz...
üzerindeki katlar baskı yapacak taşmasını istemiyoruz
şimdi ikinci katımızı yerleştirelim...
kestiğimiz üst kat sert olduğu için onu ortada kullanıyoruz
aynı şekilde ıslatıyoruz
şimdi de kakaolu kremayı bırakıyoruz
yine ortaya
şimdi üçüncü ve son katı yerleştirebiliriz
yine aynı şekilde ıslatıyoruz
bu şekilde ıslattık...
şöyle bir şakülüne getirelim...
ve üst ve kenarlarını kaplamak için...
krem şantiyi bırakalım
bu şekilde krem şanti ile kapladıktan sonra...
sıra süslemeye geldi
süslemek için 2 tane kivi ayırmıştık...
incecik dilimliyoruz
dilimlediğimiz kivileri pastanın kenarlarına yapıştırıyoruz
şimdi son işlem olarak da...
küçük bir çikolatayı rendenin iri tarafıyla...
homojen düşmesi için biraz yukarıdan rendeleyelim
meyveli pastayı biz bu gün bu şekilde tasarladık...
en basit malzemeler kullanarak...
en güzel şekilde yapmaya çalıştık
pasta süslemenin sınırı, hayal gücünüzle sınırlıdır
bu pastayı buzdolabına koyacağız...
bana göre bir gece beklemesi daha iyi netice veriyor...
ama aceleniz varsa 2 saat sonra da ikram edebilirsiniz
şimdiden Afiyet Olsun!
ML® Meyveli Yaş Pasta için tıklayın
|
|
Meyveli Yaş Pasta (görsel) Tarifleri Video Salata Tarifleri
|
|