1/2 kg parça et (kuzu veya koyun)
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı tuz
1 kg yerli ve sarı havuç
150 gr (1,5 cay bardağı), sadeyağ
750 gr pirinç (önceden 15-20 dakika ıslatılmış).
Et kuşbaşı doğranır, bir tencereye konulur. 2 saat önceden ıslatılıp süzülmüş nohut, tuzun yarısı ve 2 bardak su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sarı havuç önce yuvarlak doğranır, yuvarlaklar ikinci kez doğranarak ince şerit haline getirilir.
Ayrı bir tencereye yağın yarısı konur ve doğranmış havuçlar eklenerek solana kadar kavrulup et ve nohudun üzerine ilave edilir.
Havuçlar pişinceye kadar et ve nohutla beraber biraz daha kaynatılır.
Süzülüp iyice yıkanmış pirinç ayrı bir tencerede kalan yağda kavrulur.
Tenceredeki karışımın suyu alınır. Bu su ile, bu su yetmeyecekse su da ilave edilerek ayrı bir tencerede pirinç pişirilir, dinlendirilir.
Servis yaparken tabaklara önce pilav, üzerine karışım konulur. Nohut koymayanlar da vardır. Kuru soğanı saçak doğrayarak koyanlar vardır. Tane karanfil koyan da vardır.
|