https://cook.com.tr
Domates 1 Adet
Nane 0.5 Çay Kaşığı
Maydanoz 1 Dal
Sivri Biber 60 Gram
Sarımsak 2 Diş
Soğan 1 Adet
Dana Kıyma 750 Gram
Lavaş Ekmeği 4 Yaprak
Yeşil biber, soğan, sarmısak küçük küçük doğrandıktan sonra nane ve kıyma ile birlikte mikrodalgaya uygun cam bir güveçte karıştırılır. Güvecin üstü COOK Mikrodalga Streç Film ile örtülür ve iki kez karıştırılarak kuvvetli ısıda 10 dakika pişirilir. Fazla yağını süzdükten sonra, ufak küp şeklinde doğranmış domatesler ve maydonoz ilave edilir. Üstü tekrar örtülüp kuvvetli ısıda iki kez daha karıştırılarak 5-10 dakika arasında pişirilir. Lavaşların ortasına hazırlanan kıyma karışımı konur. Arzuya göre lavaşları da mikrodalgada ısıtabilirsiniz.
|