Oktay Usta
Yarım paket mantı makarna
1 su bardağı bezelye
3 tane domates
200 gr kıyma
1 kuru soğan
Kurutulmuş ekmek
Köfte baharı
Tuz
1 paket milföy hamuru
1 yumurta
1 yemek kasıgı margarin
Süslemek için:
Fesleğen
Bir tencereye suyu alalım, kaynayınca mantı makarnayı ve margarını suya ilave edelim, haşlanmaya bırakalım. Haşlanınca süzelim bir kenarda bekletelim.
Karıştırma kabına kıymayı alalım. Üzerine soğanı rendeleyip ilave edelim, ekmek içi, yumurta akı, baharat ve tuzu ekleyip yoğuralım. Fındık büyüklüğünde köfteler yapalım.Una beleyip,tavada hafif sote edelim.
Milföy hamurlarımızı yan yana birleştirip yuvarlak hamur keselim yerleştireceğimiz çanağa uygun olmalı. Kestiğimiz hamuru kalıbımıza yerleştirelim ve fırında rengi sarı olana kadar pişirelim. Domatesi rende yapalım haşlanmış makarnaya ilave edelim, içine haşlanmış bezelyeyide katalım iyice karıştıralım. Hazırladığımız çanağın içine soslu makarna ve köfteleri alıp tekrar fırında 10 dakika tutalım.
Biz bu arada çanağın üzerine kapak yapalım, bunun için arta kalan milfoyleri birleştirip merdane yardımıyla yuvarlak bir hamur açalım. Fırında. Pişirelim ve çanağın üzerine kapatarak servis yapalım.
|