|
|
Milföyde Mozarellalı Köfteli Patlıcan |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111789
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2015
1,599 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kuzu ya da dana kıyma
2 adet tombul patlıcan
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
2/3 su bardağı ufalanmış ekmek içi
1 adet domates rendesi
Tuz
Karabiber
Kimyon
7-8 dilim mozerella peyniri ya da kaşar peyniri
2 adet yuvarlak dilimlenmiş domates
8 adet milföy hamuru
100 gr kızartma yağı
1 adet soğan rendesi
Önce, kıyma, ekmek içi, soğan, domates, maydanoz ve baharatları ekleyip yoğuryoruz. İyice malzemelerin birbirine geçmesini sağlıyoruz. 8 iri köfte yapıp onları yağda hafifçe kızarıtıyoruz. Peçete üstüne alıp yağlarını alıyoruz.
Patlıcanları yuvarlak şeklinde iri iri doğruyoruz. Patlıcanları da kızartıyoruz. Aynı şekilde peçeteyle yağını alıyoruz.
Fırına girecek tepsiye bir patlıcan dilimi 1 kaşar ya da mozerellaa dilimi hangisini isterseniz koyuyorsunuz üstüne bir patlıcan dilimi daha koyuyorsunuz. Onun üstüne köfte koyuyoruz. Kule haline getiriyoruz. En üste domates dilimi koyuyoruz. Başka bir yerde milföy hamurunun üstünde şekilli delikler açıyoruz. Üçgen yuvarlak ne yapmak isterseniz. Kulemizin üstüne yerleştiriyoruz. Ve tüm kuleyi kaplamasını sağlıyoruz. Yanardağ görüntüsünde olacak. Üstüne yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz. Zaten köfte ve patlıcanlar piştiği için milföylerin üstlerinin kızarması yeter. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
|
|
Milföyde Mozarellalı Köfteli Patlıcan Tarifleri Carpaccio Tarifleri
|
|