|
|
Milföyde Yayın Böreği |
|
limonata
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc24687
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2008
2,318 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. yayın balığı filetosu
350 gr. hazır katmerli hamur
150 gr. ıspanak
100 gr. kaşar peyniri rendesi
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 adet limon
2 baş soğan
15 gr. katıyağ
1 yumurtanın sarısı
Yeterince tuz
Biber
Salçası için:
200 gr. hazır taze krema
2 çorba kaşığı domates salçası,
1 kahve kaşığı pul kırmızı acı biber
YAPILIŞI:
Derin dipli yayvan bir kaba, yıkadıktan sonra yayın filetosunu yerleştiriniz. Bir limonun suyunu üzerine sıkınız. Bir çay bardağı üzüm sirkesini üzerine dökünüz. Çok ince kıyılmış soğanla balığı örtünüz. Tuzunu biberini ekip 45 dakika serin bir yerde bekletiniz. Bu ara, ıspanakları yıkayıp ayıklayınız. 4-5 dakika tuzlu kaynar suda haşlayınız. Sudan alıp süzünüz, sıkarak fazla suyunu sıkınız. Yayın balığını salamuradan çıkarıp, rende kaşar peynirine bulayı-nız. Ispanak yapraklarıyla sarınız. Hazır katmerli hamurunuzu dikdörtgen biçiminde açıp, yayınız. Ortasına hazırladığınız ıspanağa sarılmış balığınızı yerleştiriniz. İki yandan hamuru kaldırıp balığı hamurla kapatınız. Bastırarak hamurun kenarlarını kapatınız. İki başını da aynı şekilde kapatınız.
Artan hamurla üstünü süsleyiniz. Üzerinden bir delik açarak buraya alüminyum kağıttan bir boru yaparak yerleştiriniz. Bir fırçayla hamurun üstüne yumurta sarısı sürünüz. Yaptığınız böreği kızgın fırına sürüp 30-35 dakika pişiriniz. Bu ara salçasını hazırlamak için balığı beklettiğiniz salamura suyunu içindeki malzemeyle ocağın üzerine koyunuz. Kaynatarak yarı yarıya suyunu çektiriniz. Domates salçasını kırmızı pul biberi, taze hazır kremayı katıp karıştırınız. Tuzunu biberini kontrol edip ince bir tel süzgeçten geçirerek süzünüz. Balıklı böreğinizi bu salça eşliğinde sıcak sıcak ikram ediniz.
|
|
Milföyde Yayın Böreği Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|