|
Milföyden Kuru Domatesli Volovan |
|
EDİZ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.03.2015
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc135371
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2018
891 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet kare milföy
1 adet yumurta akı
iç harcı için:
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1,5 su bardağı süt
100 gr labne peyniri
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
200 gr kurutulmuş domates
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
Milföyleri yuvarlak bir kalıpla kesin. 6 yuvarlak milföyün ortasını daha küçük bir kalıpla keserek çıkarıp halkalar elde edin. Bütün milföylerin üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp üzerlerine halka milföyleri yerleştirin. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Bu arada kremasını hazırlamak için sanayağı ve unu tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak kavurun. Mısır nişastasını ekleyip karıştırın. Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Tencereyi ocaktan alın ve labne peynirini ekleyip hızlı hareketlerle karıştırın. Kremayı oda ısısında soğuyana kadar bekletin. Pişirdiğiniz milföyleri oda ısısında soğutup kremayı içlerine paylaştırın. Kuru domatesleri küçük parçalar şeklinde kesin. Kıyılmış maydanoz ve margarini ekleyip karıştırın. Karışımı kremanın üzerine paylaştırıp bekletmeden servis yapın.
Fotoğraf "hilal özer" tarafından gönderildi. 18.07.2018
|
|