|
|
Milföylü Çilek (Fransa) |
|
Eşik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag |
Kısa URL: https://ml.md/lc4599
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006
3,098 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Hamur Malzemesi:
1 kg. un
350 gr margarin
1 yemek kasigi sirke
1 limon suyu
1 çay kasigi tuz
Krema Malzemesi:
1.5 su bardagi süt
2 yumurta
1 su bardagi seker
1/2 su bardagi krem santi
1/2 su bardagi un
3 yemek kasigi margarin
20 çilek
1/2 paket çilek jölesi
YAPILIŞ TARİFİ
Mermer tezgahin üzerinde un, yag, sirke, tuz ve limon suyunu yogurun.
Kulak memesi kivamini buluncaya kadar isleme devam edin. Hamuru açin,
dörde katlayin ve üzerine nemli bir bez örterek 1 saat dinlendirin. Ayni
islemi 2 kez daha tekrarlayin. Sütü atesin üzerine alin. Diger tarafta
yumurta ve sekeri çirpin. Karisimi, süte ilave edin. Unu yavas yavas
yedirin. Kaynadiktan sonra atesi kapatin. Sogumaya yakin krema ve
margarini ilave ederek kremayi hazirlayin. Hamuru açip, 7x7 ebadinda
kareler kesin. Ortasina hazirlamis oldugunuz kremadan biraz sikin. Üzerine
temizlenmis çilegi yerlestirin. Hamurun uçlarini yukarida birlestirin.
Üzerine yumurta sarisi sürüp 175 derece isida 30 dakika pisirin. Jöleyi
üzerindeki tarife göre hazirlayip, pismis milföylarin üzerine sürerek servis
yapin
|
|
Milföylü Çilek (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
|
|