900 gram cremini mantar
3 adet kuru soğan
300 gram körpe ıspanak
1 adet çırpılmış yumurta
1 yemek kaşığı su
4 adet milföy hamuru
1 yemek kaşığı dijon hardal
4 yemek kaşığı tereyağı
1 demet taze kekik
1 tutam deniz tuzu
1 tutam taze çekilmiş karabiber
Fırınınızı 200 dereceye getirin.
Tencerede tereyağı ile birlikte ince doğradığınız soğanları 15-20 dakika soteleyip karamelize edip bir kenara alın.
Aynı tencerede körpe ıspanak yapraklarını ekleyip soteleyin ve kenara alın.
Mantarları ekleyip soteleyin.
Arkalı önlü iyice pişen mantarları ocaktan indirmeden evvel dijon hardalı ekleyip 1 dakika karıştırın.
4 adet milföy hamurunu bir araya getirip unlu bir tezgah üzerinde uzun bir hamur haline getirerek açın.
Soğuyan malzemeleri kenarlarında 2-3 cm pay bırakacak şekilde, önce karamelize soğanı, ıspanağın yarısını, mantarları, kekiği ve tekrar ıspanağı ekleyerek hamuru rulo haline getirip kenarlarını parmağınızla bastırıp kapatın.
Hamurun üzerine 2 kesik atıp buharın çıkmasını sağlayın.
Üzerine hafifçe çırpılmış yumurtalı suyu sürün ve 10 dakikalığına dip frize koyun.
Dip frizden çıkartıp tekrar yumurtalı suyu hamurun üzerine sürüp bir kere daha dip frizde 10 dakikalığına soğutun.
Fırın tepsinizi pişirme kağıdı ile kaplayıp mantarlı milföy hamurunuzu 30-35 dakika pişirin.
|