https://www.sabah.com.tr
1 paket milföy hamuru
3 adet yumurta sarısı
Ispanaklı harç için:
500 gram ıspanak
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı karabiber kimyon
yeteri kadar tuz
Havuçlu harç için:
1 kg havuç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yeteri kadar tuz
Patatesli harç için:
1 kg patates
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
200 gram keçi peyniri
Ispanaklı harç için doğranmış ıspanak, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı sıvı yağ ile birlikte kavurun. Ispanağın fazla suyunu süzün. Ocaktan alıp, karabiber, kimyon, tuz ekleyin. Havuçlu harç için rendelenmiş havuç ve yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda soteleyin. Karabiber, kimyon ve tuz ilave edip ocaktan alın. Patatesli harç için rendelenmiş patates ve yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda soteleyin. Ocaktan alıp, karabiber, kimyon ve tuz ekleyip karıştırın. Ufalanmış keçi peyniri ilave edip harmanlayın. Milföyleri yufka gibi açıp, ortadan ikiye kesin. Her bir yufka parçasının ortasına farklı bir harç yerleştirip gül gibi sarın. Yağlanmış fırın tepsisine papatya şekli vererek yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, ortalama 35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
|