|
Minekop Eskalop |
|
denizkızı
Aşçı
Kayıt: 04.08.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc26226
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2008
2,559 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr ince dilimler halinde minakop balığı. (Levrek de olabilir)
12 tane salata yaprağı
120 gr. tereyağı
tuz
biber
4 çorba kaşığı ince doğranmış şamfıstığı
Salata yapraklarını birkaç saniye kaynar suya atın. Sonra bunları alıp fırına dayanıklı bir servis tabağına dizin. Üzerlerine minakop (ya da levrek) dilimlerini yerleştirin. Balığın kenarlarına doğranmış şamfıstıklarmı serpiştirin. Minakop balığının üzerine tuzunu biberini ve eritilmiş tereyağını koyun. Sıcak fırına sürün ve 4 dakika kadar burada tutun.
|
|