8 adet milföy hamuru
İçi için:
6 dilim pastırma
1 adet çarliston biber
1 adet minik domates
1 adet yumurta beyazı
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Pastırma çemeniyle birlikte çok ufak doğranır. Biber ve domates de çok ince kıyılır. Tuz, karabiber ve yumurta beyazı eklenir, karıştırılır. Kare milföy hamurları hafifçe esneterek genişletilir ve ikiye kesilir. Pastırmalı iç 16 parça hamurun üzerine konur ve fazla sıkı olmayan rulo yapılır. Uç kısımlarına hafifçe bastırılır. Börekler pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 190 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
|