|
|
Mısır Çorbası |
|
Mutlu Mesut
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2012
Mesajlar: 63 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82130
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2012
1,622 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necmiye Keleş
1/2 Kg. Öğütülmüş Mısır
100 Gr. Kuru Barbunya Fasulyesi
1 Adet Kuru Soğan
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Kase Yoğurt
Mısırı ve barbunya fasulyesini suya koyalım ve bu şekilde 5-6 saat bekletelim.
Şişen malzememizi geniş bir tencereye alalım. Tenceremizi yarısına kadar suyla dolduralım. Kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Suyunu çektikçe bir miktar daha su ilave edelim. Mısır ve fasulyeleri kontrol edelim, iyice yumuşayıncaya kadar bu işleme devam edelim. İyice piştiklerinde tuzumuzu ekleyelim.
Bu esnada kuru soğanımızı küçük küçük doğrayalım. Küçük bir tavaya tereyağını ve zeytinyağını koyalım. Soğanımızı tavaya ekleyip kısık ateşte kavuralım.
Kavrulan soğanları, artık iyice pişmiş olan mısır ve fasulyelerin bulunduğu tencerenin içine atalım.
Çorbamız hazır. Servis yapmak için ılınmasını bekleyelim.
Ilınmış çorbamızı, kaselere dağıtalım. Her kasenin içine bir kaşık yoğurt koyup öyle servis yapalım.
|
|
Mısır Çorbası Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri
|
|