Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Mısır Ekmeği (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mısır Ekmeği (Malatya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171411
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2023
570 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

4 su bardağı mısır unu
1-2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
100 gr ceviz içi
1 paket kuru maya veya
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 adet yumurta
Biraz çörekotu (çırpılmış yumurtayla karıştırılarak ekmeklerin üzerine sürmek için)

Mısır ununu geniş bir kaba eleyin.
Maya ve ılık sütün içinde ezin.
Tuz, süt, sıvı yağ ve iri çekilmiş ceviz ile karıştırarak yoğurun. Hamuru mayalandırın.
Mayalanan hamuru, avuç içi büyüklüğünde bezelere ayırın.
El ile yuvarlak bir şekil verin.
Ekmek tahtası üzerinde 1 cm kalınlıkta inceltin.
Yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu karışımı sürün ve fırında pişirin.

Not: Seçilen fırın, elektrikli fırın olabileceği gibi ev tipi taş fırınlar, tandırlar ve mahalle pide fırınları da olabilir.
Mısır ekmeğini biraz gevrekleştirmek için hamurun içine arzu edilirse 1-2 avuç buğday unu karıştırın.
Pişirmek için fırın yerine sac tercih edilirse hamur, ekşileme (bazlama) ekmek kalınlığında açılmalıdır. Arzu edilirse hamuruna bir yemek kaşığı dut pekmezi karıştırarak lezzeti güçlendirin. Yemekle yenecek bir ekmek türü olabileceği gibi ara öğünlerde çayla veya soğuk içeceklerle tüketilebilen bir ekmek türü de olabilir. Fakat mısır ekmeği uzun süre saklanabilen bir ekmek türü değildir. Ceviz koyulmadan sade olarak da yapılabilir.







Mısır Ekmeği (Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Mısır Ekmeği (Malatya) 436 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort