Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Mısır Ekmekli Horoz (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mısır Ekmekli Horoz (Fransa)

bitter
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc30779
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2008
2,068 defa indirildi / yazdırıldı




1 horoz (yaklaşık 4-4,5 kg; yıkanıp kurulanmış)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
4 iri soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
50 g yağsız dana jambonu (küçük küpler halinde kesilmiş)
1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
250 g mısır ekmeği (bir gün bayatlatılmış)
1 1/2 tatlı kaşığı adaçayı

Tereyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince soğanları koyup, ara sıra karıştırarak 20dakika pişirin. Çiçekyağını katıp, karışımı soğanlar karamela kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirin (sık sık tencerenin dibini kazıyıp, soğanların yapışmasını ve yanmasını önleyin).
Bu arada horozu bağlayın. Büyük bir tencerenin içine buğulama kabı (ya da tel ızgara) yerleştirip, 2,5 cm yükseklikte su koyarak, tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca horozu buğulama kabına yerleştirip, tencerenin kapağını sıkıca kapatın ve ateşi açarak, horozu 20 dakika buharda pişirin. Sonra tencereyi ateşten alıp, horozu geniş bir tabağa çıkarın ve üstüne tuzun yarısını serpip, bir kenara bırakın.
Fırınınızı 190°C'a (5'e) ısıtın. Soğanların piştiği tencereyi ateşten alın. Mısır ekmeğini bir kabın içine ufalayıp, adaçayı, tenceredeki karamela kıvamı almış soğanlar, jambon parçaları ve tavuk suyunu ekleyerek, karıştırın. Horozun göğüs boşluğunda birikmiş suyu döküp, boşluğa kalan tuzu serpin ve bir kaşıkla kâsedeki mısır ekmekli harcı doldurun. Açıkta kalan göğüs boşluğu üstüne küçük bir parça alüminyum folyo yerleştirin. Kalan harcı ateşe dayanıklı küçük bir tabağa koyup, içine biraz tavuk suyu dökerek nemlendirin ve üstünü alüminyum folyoyla örtüp, bir kenara bırakın. Horozu göğüs bölümü üste gelecek biçimde, bir fırın tepsisine oturtulmuş tel ızgara üstüne yerleştirip, tepsiyi fırına vererek, bir buduna bir bıçağın ucu batırıldığında açık renkli, berrak bir sıvı akıncaya ve altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 1 saat 10 dakika) pişirin (pişme süresinin bitimine 20 dakika kala, harcın bulunduğu tabağı fırına verip, ısıtın).
Tepsiyi ve tabağı fırından alıp, horozu bir servis tabağına çıkararak, yanında sıcak harçla servis yapın.

Not: Horozun, fırında pişirilmeden önce buharda pişirilmesi, fazla yağının büyük bölümünü bırakmasını, dolayısıyla da, içerdiği kalorinin azalmasını sağlar.






Mısır Ekmekli Horoz (Fransa) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(1 adet Mısır Ekmekli Horoz (Fransa) 59,644 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort