Hamur için:
1 kilogram un
1 yemek kaşığı tuz
250 gram mısır unu
Yeteri kadar ılık su
İçi için:
1 litre süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Üzeri için:
1 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Un, ılık su ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Her yufkanın üzerine bir buçuk çorba kaşığı mısır unu serpin. Yufkaları yapışmaz yüzeyli bir tavada tek tek önlü arkalı kızartın.
Diğer tarafta kuru fasulyeyi ezip sütle karıştırın. Yufkaları yerleştireceğiniz tepsiyi yağlayın. 2 adet yufkayı tepsiye yayın. Üzerine kuru fasulyeli karışımdan koyun. 1 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirin. Bütün malzeme bitene kadar, diğer yufkalar için de aynı işlemi tekrarlayın. En üstte kalan yufkanın üzerine süt ve sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
|