| 
 
 
 | 
Mısır Unlu İrmik Helvası | 
  | 
çömlek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2016 
Mesajlar: 28 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117233 
Gönderme Tarihi: 31.May.2016 
2,618 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı mısır unu
 
1 su bardağı irmik
 
5 su bardağı süt
 
1 su bardağı şeker
 
Yarım paket paket vanilya
 
100 gr tereyağı
 
 
Bir tencereye unu ve irmiği alıp 5 dakika kadar kısık ateşte karıştırınız. Tereyağını alarak esmerleşene kadar kavurunuz. Sütü ve şekeri ve vanilyayı ekleyerek tatlımız kıvama gelene kadar kısık ateşte pişrmeye devam ediniz. Kıvamında ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Servis yaparken hindistancevizi ve şam fıstığı ile süsleyebilirsiniz arzuya göre yanında dondurma ile de ikram edebilrsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |