AB Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı
Meriç Sanal Mutfağı
2 su bardağı kaynatmalık mısır
½ su bardağı sıvıyağ
2-4 baş kuru soğan
10 adet kurutulmuş dolmalık kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Mısır önceden 7-8 saat soğuk suda ıslatılıp bekletilir.
Kabuklarının ayrılması için elde ovulur, birkaç defa yıkanır, üzerine soğuk su dökülür ve kaynatılır.
Biberler soğuk suyla ıslanır ve içleri temizlenir.
İnce doğranmış soğan 2/3 sıvı yağda ve biraz suda öldürülür.
Kaynatılmış mısır, karabiber ve damak tadına göre tuz ilave edilir.
Hazırlanan harç biberlerin içine doldurulur.
Sığ, geniş bir kaba biberler dizilir, tuzlanmış su ve geri kalan sıvıyağ dökülür, suyu çekilene kadar kaynatılır.
|