https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı kuru börülce
1 su bardağı haşlanmış mısır
6 adet kornişon turşu
3 adet közlenmiş kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
3 dal taze soğan
5 dal taze nane
Sosu için:
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Börülceleri yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzün ve soğumasını bekleyin. Kornişon turşuları ve közlenmiş biberleri küçük küçük doğrayın. Taze soğanı ve nane yapraklarını ince ince kıyın. Derin bir kasenin içinde haşlanmış börülce, doğranmış turşu ve kırmızı biber, mısır, kıyılmış maydanoz, soğan ve nane, tuz, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini güzelce harmanlayın. Karışımı servis tabağına alın.
|