|
Mısırlı Pilav |
|
YOL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2013
Mesajlar: 174 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc92931
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2013
1,690 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kutu Penguen Mısır
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı tereyağ
Kaya tuzu
Pirinci sıcak suda yarım saat bekletip süzün.
Tereyağını pilav tenceresine koyup eritin.
Tereyağının Üzerine süzdüğünüz pirinci ekleyip pirinci kavurmaya başlayın.
5 dakika kadar kavurun.
Penguen Mısırı süzün ve kavrulan pirince ilave edin.
Arzu ettiğiniz kadar tuzu ve 3 su bardağı suyu ilave edin.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Suyu tamamen çekince altını kapatıp 15 dakika demlendirip servis edin.
|
|