MALZEMELER
8 adet piliç but
1 tatlı kaşığı köri
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
SOSU İÇİN
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 su bardağı et suyu
200 gr. konserve mısır
Bir tutam maydanoz
1 çorba kaşığı taze kekik
1 çorba kaşığı nişasta
Tuz
Piliçleri 3 bardak suda 15 dakika haşlayın. Sıvı yağ, köri ve tuz ile bir terbiye hazırlayıp, piliçlerin üzerine bir fırça yardımı ile sürün. Piliçleri ızgarada ters düz ederek pişirin.
Mısırlı sosu hazırlamak için;
Soğanları ince ince doğrayın. Bir tavada tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin.
Mısır, et suyu, tuz ve karabiberi ilave ederek bir taşım kaynatın.
Nişastayı bir çorba kaşığı su ile sulandırdıktan sonra, sosa ekleyin. Doğranmış maydanoz ve kekiği ilave edin.
|