|
|
Misket Tatlısı |
|
Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc4020
Gönderme Tarihi: 23.May.2006
2,740 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 Adet Yumuta
1 Kahve Fincani Yoğurt
1 Kahve Fincani Eritilmis Margarin
2 Kahve Fincani Pudra Sekeri
1 Çay Kasigi Karbonat
Alabildigi Kadar Un
Kizartmak Için: Yağ
YAPILIŞ TARİFİ
Ilk olarak genis bir kapta 1 adet yumurtayi,1 kahve fincani yogurdu,1
kahve fincani eritilmis margarini,1 çay kasigi karbonati ve alabildigi kadar
unu iyice karistirin.Kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene dek
yogurun. Hazirladiginiz hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dk
dinlendirin.
Sivi yagi tercihen teflon bir tavaya alin. Yogurdugunuz hamurdan ceviz
büyüklügünde parçalar koparip,kizgin sivi yagin içine atin ve çevirerek
kizartin.
Delikli kepçeyle servis tabagina aldiginiz tatlilarin üzerine pudra sekeri
serpin.(istege göre hindistancevizi ve tarçin serpebilirsiniz) Soguyunca
servis yapin.
|
|
Misket Tatlısı Tarifleri Cips Tarifleri
|
|