|
|
Miyani (Kete) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc41980
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2009
2,455 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 paket tereyağı ve margarin
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un ve tuz
İçi İçin:
Yarım paket tereyağı veya margarin
3 çorba kaşığı un ve tuz
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:
Bir kapta eritilmiş yağ, yumurta ve karbonatı yoğurtla kabartın ve tuzunu ilave edin. İyice karıştırın aldığı kadar un serpin. Hamuru yarım saat dinlendirin. Bu arada harcı hazırlayın. Bunun için yarım paket yağı eritip, unu kavurun. Tuz ekleyip soğutun. Dinlenen hamurdan bezeler koparın, tepsi büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaları ikiye bölün, eritilmiş yarım paket yağda hamurları yağlayın ve ikiye katlayın. Hazırladığınız yufkayı zarf katlar gibi katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
|
|
Miyani (Kete) Tarifleri Halk Yemek Tarifleri
|
|