Kefal ve mercan yavruları, tekir, izmarit, istavrit, uskumru, kolyoz, çingene palamudu gibi balıklardan
1000 gram balık
220 gram ayçiçeği yağı (1 bardak)
1 kahve fincanı un
1 adet limon
Tuz
5 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı
yarım demet maydanoz
yarım limonun suyu
1 Pullu ise pulları kazınmış; içleri çıkarılmış, pulsuz ise sadece iç ve solungaçları çıkarılmış 1000 gram küçük balıkları yıkayıp tuzladıktan sonra 1 saat bir tarafa bırakmalıdır.
2 Sonra, bu balıkları, tabak içindeki 1 kahve fincanı una batırmak suretiyle unladıktan sonra, içinde dumanı tütercesine kızdırılmış 1 bardak rafine ayçiçeği ya da zeytinyağı olan tavaya atmalı ve balıkların bir tarafları pembeleştikten sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle 4 - 6 dakika kızartmalı ve delikli kepçe ile tabağa almalıdır.
3 Tabağa alınmış balıkların üstlerine, karartmadan kızdırılmış 5 silme çorba kaşığı margarin ya da tereyağı, kıyılmış yarım demet maydanoz ve yarım adet limonun suyunu gezdirmek suretiyle servis yapmalıdır.
|