6 dilim tost ekmeği
2 dilim kaşar peyniri veya İsviçre peyniri
2 dilim dil jambon
2 dilim hindi füme (isteğe bağlı)
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı hardal (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber
Tereyağı veya sıvı yağ (kızartmak için)
Üzeri için pudra şekeri ve yanında servis için frenk üzümü reçeli veya ahududu reçeli
Bir dilim tost ekmeğinin üzerine peynir, jambon ve hindi füme yerleştirin. Üzerine bir dilim daha peynir koyup ikinci dilim ekmekle kapatın.
Geniş bir kasede yumurtaları süt, tuz ve karabiberle çırpın. İsterseniz biraz hardal ekleyerek lezzet katabilirsiniz.
Hazırladığınız sandviçi yumurtalı karışıma bulayın. Her iki tarafının da tamamen yumurtaya bulanmasına özen gösterin.
Tereyağını tavada eritin ve sandviçi kısık ateşte, her iki yüzü altın sarısı renk alana kadar kızartın. Peyniri eriyip ekmekler çıtır hale gelene kadar pişirin.
Sıcak sandviçi pudra şekeri serpiştirerek ve yanında meyve reçeliyle servis edin.

|