|
|
Mor Erik Reçeli |
|
güliz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2013
Mesajlar: 42 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc93316
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2013
2,582 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. Erik (sert olanlarından)
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı margarin
Öncelikle margarin, şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
Diğer tarafta erikleri uzunlamasına çok ince olmayan dilimler halinde doğrayın
Şurup göz göz olup koyulaşınca erikleri içine atın.
Hafifçe karıştırın. Tekrar kaynamaya başlayınca altını kısın.
Ara sıra çok yavaşça karıştırın.
Erik verdiği suyu çekip reçelin suyu yeniden koyulaşınca limon suyunu ekleyin.
Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Sıcakken kavanoza yerleştirin. Soğuyunca ağzını kapatın.
Mümkünse buzdolabında, değilse güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.
|
|
Mor Erik Reçeli Tarifleri Marmelat Tarifleri
|
|