1 adet ince kıyılmış mor lahana
2 yemek kaşığı sadeyağ ya da tereyağı
1 adet kıyılmış pırasa
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 adet küp doğranmış küçük boy patates
5 su bardağı sebze suyu
1 su bardağı badem sütü ya da süt
1'er tatlı kaşığı kimyon, kişniş ve rezene tohumu (toz kullanıyorsanız 1'er çay kaşığı)
1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
Süslemek İçin:
10 adet kabukları soyulup kavrulmuş badem
Yağ, pırasa ve soğanı çorba tenceresine alıp soteleyin. Patatesi ekleyip, üzerine 1 su bardağı sebze suyunu ilave edin ve patates yumuşayıncaya kadar pişirin. Lahanayı katıp karıştırın ve 5 dakika pişirin. Kalan sebze suyunu ve baharatları ekleyip 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp, blenderden çekin. Badem sütü ya da sütü katıp 2 dakika daha pişirin. Tabaklarına pay edip, üzerine baden serpiştirin ve servis yapın.
|