https://www.rational-online.com
10 adet morina fileto (150 g)
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
4 adet yumurta (orta boy)
100 ml süt
300 g un
300 g galeta unu
100 g eritilmiş sadeyağ veya bitkisel yağ
10 adet tatlı limon (dilimlenmiş)
Morina fileto parçalarım kurulayın ve çepeçevre tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Yumurtayla sütü bir kâsede çırpın. Balık filetoları birer birer kısa süre döndürerek una bulayın, unun fazlasını silkin, sonra yumurta karışımına batırın, ardından galeta ununa bulayın. Galeta ununu çok sıkıştırmayın. Morina parçalarının üzerine fırçayla eritilmiş sadeyağ veya sıvı yağ sürün ve bir granit emaye kaba (20 mm) koyup altın sarısı renk alıncaya kadar fırınlayın. Bir kağıt havlu üzerinde yağının fazlasını alın ve limon dilimleriyle süsleyin.
|