Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
Orta boy bir karnabahar,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 çorba kaşığı un,
bir çay bardağı et suyu,
1 çay bardağı yağsız süt,
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşer peyniri,
1 tutam yenibahar,
1 tutam karabiber,
yeteri kadar tuz.
Yapımı: Karnabaharın çiçekli bölümlerini parçalara ayırıp tuzlu suda hafifçe haşlamalı.
Beri yanda yağla un hafif ateşte kavrulur. Buna ılık süt azar azar katılır ve süt karıştırılarak yağlı una yedirilir. Sütten sonra ılık et suyu katılır ve karıştırmaya ara vermeden salça beş - altı dakika pişirilir. Salçayı ateşten indirince yenibaharla rendelenmiş kaşer peynirini serpmeli. Tuz ve biberini de serptikten sonra salçayı iyice karıştırmalı.
Karnabaharı sığabileceği, ateşe dayanıklı bir cam tabağına yerleştirmeli. Salçayı üzerine dökmeli ve kabı fırına koyarak karnabaharı gratine etmeli. Sonra fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapmalı.
|