|
|
Mozarilla Peynirli Sucuklu Domatesli Pizza |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc120347
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2016
1,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardag un
2 tatlı kaşıg yaş maya
2 çay kaşıg tuz
2 su bardag su
70 gr yağ
3 yemek kaşıg domates
2 adet domates salçası
2 tutam feslegen
3 diş sarmısak
3 çay kaşıg karabiber
50 gr mozerella peyniri
2 adet sucuk
50 gr kaşar peyniri
50 gr Konserve mısır
25 gr Siyah zeytin
4 adet Yeşil biber
4 adet Köz kırmızı biber
Öncelikle unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Unun üzerine tuzu serpiyoruz. Ortaya mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yağ döküyoruz. Az da ılık su döküyoruz ve ortadan mayayı eriterek karıştırmaya başlıyoruz.
Açıyı genişleterek yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar güzelce yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamuru yuvarlayıp mayalanmaya bırakıyoruz. Sosu için, domatesi bir kaseye rendeliyoruz. İçine domates salçasını, doğranmış sarımsağı ve fesleğeni ilave ediyoruz.
Tuzunu, karabiberini attıktan sonra sanayağını da koyuyoruz ve sosumuzu karıştırıyoruz. Üst malzemeleri için, peynirleri rendeliyoruz. Sucuğu, biberi ve çekirdekleri çıkarılmış zeytini dilimliyoruz. Köz biberi doğruyoruz. Mayalanan hamurun üzerine az un serpiyoruz ve merdaneyle kare hamur açıyoruz. Kenarlarını da keserek hamuru kare şekline getiriyoruz. Kesince çıkan hamur parçalarını birleştirip tekrar açıyoruz ve dört kenar için fitil şeklinde kesiyoruz.
Kare hamurumuzu yağlı kağıt üzerine alıyoruz ve ters çevirdiğimiz tepsinin üzerine koyuyoruz. Kare hamurun kenarlarını suyla ıslatıyoruz ve fitil hamurları da kenarlara yapıştırıyoruz. Hamurun üzerine sosu sürüyoruz. Sosun üzerine mozarella ve kaşar rendesi serpiyoruz. Üstüne sucuğu, biberleri ve zeytini koyuyoruz. Mısırı serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
|
|
Mozarilla Peynirli Sucuklu Domatesli Pizza Tarifleri Hamur İşleri
|
|