https://www.ruhundoysun.com
1 kg Kabak
1,5 bağ Dereotu
1/2 bağ Taze soğan
2 adet Yumurta
60 g Galeta unu
20 g Un
1/2 tatlı kaşığı İsot
1 tatlı kaşığı Kimyon tohumu
1 tatlı kaşığı Kişniş tohumu
70 g Beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Kabakları rendenin ince kısmıyla rendele; bir çay kaşığı tuzla ov, süzgeçte beklet.
Dereotu ve taze soğanları ayıklayıp, ince doğra.
Kabakları elinle iyice sıkarak geniş bir kaba al. Dereotu ve taze soğanı ekle. Yumurtaları, unları ve öğütülmüş baharatları ilave et. İçine beyaz peyniri irice parçala, tuz ve karabiberle tatlandır.
Grundig fırını 90 dereceye ayarla.
Hazırladığın harcı bir spatula yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine kağıt inceliğinde yay.
Fırında 2 saat boyunca tamamen kıtırlaşıncaya kadar kurut.
|