|
Kabak Mücveri |
 |
deli-dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.09.2016
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126342
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2017
1,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy kabak
1/2 bardak beyaz peynir
2 kahve fincanı un
Maydanoz
Dereotu
2 yumurta
Karabiber
Tuz
Kabakları soyduktan sonra rendenin kalın tarafıyla rendeleyin, suyunu sıkarak bir tarafta bekletin.
Diğer taraftan bir tencereye 1-2 fincan su koyup, rendelenmiş kabakları ilave edin. Tuzunu da koyduktan sonra birkaç dakika pişirin, sonra tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Daha sonra beyaz peyniri iyice ufalayın, buna un, yumurta, tuz, karabiber, çok ince kıyılmış dereotu ve maydanozla beraber karıştırın.
Daha sonra kabakları alıp, bu karışıma ilave edin ve hepsini bir daha iyice karıştırın. Bir tavaya zeytinyağı koyup iyice kızdırın, sonra tenceredeki karışımdan kaşık kaşık alıp tavaya koyun.
Her iki yanı da kızarınca yağdan alın, tabağa koyup servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.08.2022
|
Mücver |
 |
beyhude
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc134446
Gönderme Tarihi: 29.May.2018
985 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kabak
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
3 adet kabağı derin bir tabağa soymadan rendeleyin.
Daha sonra yumurtaları kırın ve iyice çırpın.
Daha sonra 4 çorba kaşığı unu, tuzu, pulbiberi, karabiberi ekleyin ve iyiyce çırpın.
Kızgın bir tavaya çorba kaşığı yardımıyla kaşık kaşık koyunuz ve yayınız.
Diğerleri de aynı olacak şekilde kızartın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 09.12.2021
|
Kabak Mücver |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc134716
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2018
1,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 orta boy kabak
2 yumurta
1 su bardağıı un
Yarım demet dereotu
4-5 dal taze soğan
1.5 tatlı kaşığı kuru nane
1 tutam karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ
Derin bir kapta un, tuz, kuru nane ve karabiber karıştırılır. İnce kıyılmış dereotu ve kuru nane, yumurta ve rendelenip suyu iyice sıkılmış kabaklar unlu karışıma ilave edilir ve iyice karıştırılır. Hazırlanan harç 2-3 dakika kabağın kalan suyunu salması için bekletilir. Büyükçe bir tavaya sıvıyağ koyulur. Birer çorba kaşığı kadar mücver harcı tavaya dökülür ve her iki tarafı yaklaşık 2 dakika kadar kızartılır. Kızaran mücverler fazla yağlarını bırakması için bir tabağa yayılan kağıt havlunun üzerine koyulur.

|
Kabak Mücver |
 |
yerküre
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc136103
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2018
1,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kabak
2 adet yumurta
1 avuç dereotu
1 parça beyaz peynir
1.5 tatlı kaşığı kuru nane
1 tutam karabiber
1 su bardağı un
1.5 tatlı kaşığı kayatuzu
5-6 dal taze soğan
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı sıvıyağ
Bir kapta un, tuz, kuru nane, kabartma tozu ve karabiberi karıştırın. Doğranmış dereotu, nane, ezilmiş peynir, 2 yumurta ve rendelenip suyu sıkılmış kabakları unlu karışıma ekleyip karıştırın. Böylece çok cıvık olmayan bir harç elde edin. Büyük bir tavada sıvıyağnı ısıtıp, birer çorba kaşığı kadar mücver harcı dökün. Her iki tarafını yaklaşık 2 dakika kadar kızartın. Kızaran mücverler, fazla yağlarını bırakması için bir tabağa yayılan kağıt havlunun üzerine koyun.
Not: Suyunu daha iyi bırakması için rendelenmiş kabağı biraz ovabilirsiniz.

|
Mücver |
 |
mel tem
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.06.2019
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143224
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2019
813 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
2 adet yumurta
Yarım su bardağı un
2 orta boy kabak
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 dal yeşil soğan
Tuz
Kabaklar soyulup rendelenir. Yeşil soğan, maydanoz, dereotu küçük küçük doğranır. Yumurtalar derin bir kapta unla çırpılır. Bütün malzemeler birleştirilir ve tuz katılır. Hazırlanan harçtan bir kaşık alınır ve teflon tavada kızgın yağda kızartılır. İki tarafı da kızarınca, mücver havlu kâğıt serili ayrı bir kaba alınır. Sıcak ya da soğuk servis edilebilir.

|
Mücver |
 |
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc143977
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2019
902 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
3 kabak
Un
Yeşillik
Yeşillikleri ince ince doğrayın. Rendeleyip iyice suyunu sıktığınız kabaklarla karıştırın.
Yumurtaları ve unu da sebzeli harca ekleyip iyice karıştırın. İyice kızdırdığınız yağa kaşık kaşık dökerek altın rengi olana kadar iki tarafını da iyice kızartın.

|
Kabak Mücveri |
 |
bahis
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.07.2019
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc144124
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2019
1,151 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
4 adet kabak
1 adet küçük patates (isteğe bağlı)
3 adet yumurta
Yarım su bardağı un
Maydonoz
Dereotu
Taze soğan
Karabiber
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Kabakları yıkayıp rendeleyin. İyice suyunu sıkın. Tüm yeşillikleri ince ince doğrayıp yumurta, kabak, patates rendesi, un ve baharatlarla harmanlayıp kızgın yağa kaşık kaşık dökerek her iki yüzünü de kızartın. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

|
Mücver |
 |
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144217
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2019
853 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük soğan (isteğe bağlı)
2 adet kabak
1 adet patates
1 adet yumurta
Yarım demetten biraz az dereotu
4-5 yemek kaşığı mısır unu veya sade un
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Tuz
Kırmızı biber
Soğan, kabak ve patatesi rendeleyin. Yumurta, ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber, kırmızı biber ve unu karıştırın. İçine rendelediğiniz sebzeleri ekleyin ve homojen bir karşım elde edin.
Hazırladığınız karışımdan sıvı yağa batırılmış kaşık yardımıyla alarak iyice kızdırılmış sıvı yağa bırakıp kızartın. Harç bitene kadar bu işleme devam edin.
Pişen mücverleri kağıt havluya alıp fazla yağından arındırın. Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.

|
Mücver |
 |
uhulet
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.12.2019
Mesajlar: 30 Şehir: Frankfurt |
Kısa URL: https://ml.md/lc147625
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2020
660 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
3 adet yumurta
3 kahve fincanı un
Maydanoz
Dereotu
Yeşil soğan
Karabiber
Tuz
Kabakları bol suda yıkadıktan sonra rendeleyin.
Çok fazla sulanmaması için güzelce suyunu sıkın.
Bütün yeşillikleri ince ince doğrayın.
Ardından yumurta, un, kabak, baharatlar ve yeşillikleri karıştırın.
Kaşık yardımıyla kızgın yağa dökün.
Her iki yüzünü de kızartın.
Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Dilerseniz yoğurt eşliğinde de servis edebilirsiniz.

|
Mücver |
 |
tren
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc151085
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2020
609 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.muratbey.com.tr
250 gr. Muratbey Naturena Herban Dilimli
3 adet iri kabak
2 adet kuru soğan
3 adet tatlı biber
Yarım demet maydanoz
5 adet taze ıspanak yaprağı
1 çorba kaşığı mısır unu
3 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Karabiber
Tuz
3 yumurta
Kabakları rendeleyiniz. Soğanları doğrayınız ve kabakların üzerine ekleyiniz. Tatlı biberleri yuvarlak şekilde kesip kabakların üzerine ekleyiniz. Maydanozları ve ıspanak yapraklarını çok ince olmayacak şekilde kıyınız. 250 gr. Muratbey Naturena Herban peynirini doğrayıp ekleyiniz. Üzerine mısır unu ekleyiniz. 3 çorba kaşığı unu ekleyin. 2 yemek kaşığı süzme yoğurt ekleyiniz. Karabiber, tuz ve üç yumurta ekleyip iyice karıştırınız. Hazırladığınız karışımı borcama yerleştirip, üzerine Muratbey Naturena Herban dilimlerinden koyunuz. 150 derecede pişiriniz.

|
Kabak Mücveri |
 |
çark
Aşçı

Kayıt: 05.07.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc151610
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2020
754 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet orta boy kabak
2 adet yumurta
3 tutam dereotu
3 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Kabakların kabuğunu soyun ve rendeleyin.
Rendelediğiniz kabakların suyunu sıkın ve bir kaba alın.
Kabakların üzerine yumurtaları kırın.
Ardından 1 çay kaşığı kabartma tozu, ince doğranmış dereotu, ince doğranmış maydanoz, 2 yemek kaşığı un ekleyin.
Üzerine arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiberi de ekledikten sonra iyice karıştırın.
Daha sonra geniş bir tavaya sıvı yağ koyup, hafifçe kızdırın.
Karışımdan kaşıkla alıp yağda arkalı önlü kızartın.

|
Mücver |
 |
makara
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc151814
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2020
745 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
2 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kapya biber
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
4-5 dal yeşil soğan
Yarım su bardağı un
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kabağı rendeleyip tuz ile ovun yıkayın ve suyunu sıkın daha sonra içine havucu rendeleyin. Kapya biberi doğrayın ve ekleyin. Yumurta, un, yeşillikler ve baharatı da ekleyip karıştırın. Tavaya yağı alın ve kızdırın. Kızgın yağa kaşık yardımı ile mücveri pay edin ve önlü arkalı kızartın. Yoğurt ile servis edin.

|
Mücver |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152963
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2020
596 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
4 adet kabak rende
4 dal taze soğan
¼ bağ maydanoz
¼ bağ dereotu
¼ bağ taze nane
3 adet yumurta
5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 avuç ceviz iri dövülmüş
Tuz
Karabiber
Ayçiçek yağı kızartmak için
Kabakları rendeleyin ve eliniz ile sıkarak iyice suyundan arındırın. Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince kıyın. Yumurta ve unu geniş bir karıştırma kabında çırpın.
Suyundan iyice arındırdığınız kabakları, kabartma tozunu, ince doğradığınız yeşilliklerle beraber yumurtalı karışıma ekleyin.
Tuz, karabiber, iri dövdüğünüz ceviz ile karıştırın. Bir tavaya ayçiçek yağı koyun ve ısıtın.
Harçtan 1 yemek kaşığı alıp ısıttığınız tavaya koyun. Diğer harcı da aynı şekilde hazırlayın. Mücverlerinizin her iki tarafı da iyice kızarana kadar pişirin. Pişirdiğiniz mücverleri üzerinde havlu kağıt olan bir tabağa alıp fazla yağından arındırıp ılık servis edin.

|
Mücver |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc153765
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2020
404 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
3 adet kabak
Yarım su bardağı un
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demek maydanoz
Bir tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kabaklar soyulur ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayın. Karıştırma kabına yumurtayı ve unu aktarın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Baharatları, suyu iyice sıkılmış kabakları, dereotunu, maydanozu ve yeşil soğanı ekleyip karıştırın. Teflon tavaya az miktar sıvı yağ ekleyip avuç içi kadar porsiyonları tavaya koyup mücverleri kızartın. Her iki tarafı da kızarttıktan sonra havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi yapın. Sıcak servis edin.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 02.11.2021
|
Mücver |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc154450
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2020
606 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kabak
3 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 dilim beyaz peynir
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kekik
Dereotu, maydanoz, taze soğan ince ince doğranır.
Mücver için hazırlayacağınız kabaklar rendenin büyük gözenekli kısmı ile rendelenir ve rendelenen kabakların suyu sıkılır.
Karıştırma kabına yumurta, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik eklenerek çırpılır.
Bir dilim peynir ezilerek karıştırma kabına ilave edilir.
Doğranmış yeşillikler rendelenmiş kabak ilave edilir karıştırılır.
En son un ve kabartma tozu ilave edilerek karışım sağlanır.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra mücver harcı kaşık ile dökülerek yuvarlak şekil verilir. Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilir.
Eğer isterseniz şekil verdiğiniz mücver harcınızı teflon tavada az yağda kızartarak da servis edebilirsiniz.

|
Kabak Mücveri |
 |
Doctor
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157346
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2021
379 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet büyük boy kabak
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
1 demet yeşil soğan (ince doğranmış)
2-3 tatlı kaşığı tuz
4 yumurta
1-1,5 orta boy su bardağı un
1/2 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
Karabiber
Zeytinyağı
Kabakların kabuklarını kazıyıp rendeleyin.
İyice yıkanmış ve ince kıyılmış dereotunu ve doğranmış yeşil soğanı da kaba koyun.
Üzerine tuz serpip elinizle ya da tahta bir kaşıkla malzemeleri karıştırın.
Kabakların suyunu salması için bir süre bekletin.
Genişçe bir kapta yumurtaları çırpın.
Yumurtaların olduğu kaba süzgeçteki malzemeleri de ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Rendelenmiş peynirleri de ekleyip karıştırın.
Kıvamlı bir harç olana kadar azar azar un ekleyin.
Kıvamını alan harca karabiber ilave edin ve tahta bir kaşık ya da çırpıcı ile iyice karıştırın.
Teflon veya seramik yapışmaz bir tavaya biraz ayçiçek yağı koyup orta-yüksek ateşte ısıtın.
Tava ısınınca bir kaşıkla mücver harcından alıp boşaltın ve kaşığın tersiyle bastırarak şekil verin.
Yüzü kızarana kadar birkaç dakika pişirin ve sonra öbür yüzünü çevirerek mücverleri pişirin.

|
Mücver |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158640
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2021
339 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kabak
Maydanoz
Dereotu
2 adet yeşil soğan
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kaşar rendesi
Tu
Kırmızı biber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Öncelikle kabaklar yıkanır ve rendelenir.
Rendelenen kabak elle sıkılarak fazla suyu alınır.
Üzerine diğer hazırlanmış malzemeler eklenir ve güzelce karıştırılır.
Bir tavada sıvı yağ kızdırılır ve kaşıkla tek tek yağa konarak altı üstü pişirilmesi sağlanarak kızartılır.
Tabağa alınan mücver hazırdır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ya da sade olarak tüketilebilir.

|
Kabak Mücveri |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158664
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2021
437 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
2 adet kabak
Aldığı kadar un
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Bir iki tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kabakları soyarak rendeleyelim yeşil soğan maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayalım.
Şimdi harcı hazırlama işine geçelim.
Yumurtaları bir kabın içine alalım un ilave ederek bir Çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
Tüm baharatları kabakları ve doğranmış dereotu maydanoz ve yeşil soğanı da ekleyerek karıştıralım.
Tabamıza az miktarda sıvı yağ sürelim.
Kabak karışımından bir yemek kaşığı dökelim.
Mücverin her iki yüzünde kızarsa ne kadar pişirelim.
Havlu kağıt serilmiş servis tabağına alalım.
Yaptığımız mücverleri ister sıcak isterseniz soğuk olarak da servis edebilirsiniz.

|
Mücver |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159102
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2021
443 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kabak
3 ya da 4 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 adet havuç
4 dal taze soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Dereotu
Karabiber
Tuz
Kabak ve havucu rendeleyin. Ardından elinizle sıkarak suyunu alın.
Soğan ve dereotunu da ince ince doğrayın.
Yumurtaları kırıp çırpın.
Daha sonra hazırladığınız malzemeleri bir kasede karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi de ilave edin.
Geniş bir tavaya sıvı yağ koyup, hafifçe kızdırın.
Karışımdan kaşıkla alıp yağda arkalı önlü kızartın.

|
Mücver |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc161928
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2021
382 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kabak
2 adet yumurta(çırpılmış)
1 adet havuç
3 kahve fincanı un
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.
Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, 2 adet çırpılmış yumurtayı, 1 demet taze soğanı, 1 demet dereotunu, 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve 3 kahve fincanı unu birleştirin.
Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.
Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayın.
Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.

|
|