|
Muhallebili Armut Tatlısı |
|
timsal
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.10.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc102630
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2014
3,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı Antep fıstığı
Üzeri için:
4 armut
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı karanfil
Fıstık
Armutları soyup sap kısımlarını bırakıp geniş bir tencereye koyun. Üzerine 2 su bardağı su, karanfil ve şeker koyup 15 dakika pişirin. Muhallebisi için sütü ve şekeri tencereye koyup pişirin. Pirinç unu, nişasta ve vanilyayı katıp koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ilıyan muhallebinin üzerine toz fıstığı dökün. Muhallebi soğuduktan sonra tabağa alıp üzerine birlikte pişen armutları yerleştirin.
|
|