Kadayıf için:
Kadayıf (El ile Ufalanmış) (200g)
1 Su Bardağı Toz Şeker
6 Yemek Kaşığı Tereyağ veya Margarin (100g)
1 ½ Su Bardağı Dövülmüş Ceviz (120g)
1 Çay Kaşığı Tarçın
Muhallebi için:
5 Su Bardağı Süt (1lt)
1 Çay Bardağına Yakın Un (40g)
1 Çay Bardağına Yakın Pakmaya Mısır Nişastası (40g)
2 Çay Bardağı Toz Şeker (180g)
1 Yumurta
1 Poşet Pakmaya Şekerli Vanilin
1 Paket Süt Kreması (200ml)
Bir tencereye süt, çırpılmış yumurta, un, Pakmaya Mısır Nişastası ve şekeri aktarıp iyice karıştırın.
Orta-yüksek ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısıp, Pakmaya Şekerli Vanilin ilave edip karıştırın.
Yaklaşık 3-4 dakika daha pişirdikten sonra, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kadayıfı hazırlamak için, sos tenceresinde tereyağını eritip, üzerine kadayıf, ceviz ve şekeri ekleyerek devamlı karıştırın ve kadayıf kızarıncaya kadar kavurun.
Bu kadayıfın yarıdan daha fazlasını 25x35 cm boyutlarındaki bir cam tepsiye aktarıp, elinizle bastırarak bir tabaka halinde yerleştirin.
Soğuyan muhallebiyi bir çırpma kabına aktarın. Süt kremasını ayrıca çırptıktan sonra muhallebiye ekleyin. Mikser yardımı ile homojen hale gelinceye kadar orta devirde çırpın.
Hazırladığınız muhallebi kremasını cam tepsi içerisindeki kadayıfların üzerine yayın.
Üzerine kalan kadayıfı serpiştirin. Hafifçe el ile bastırarak yerleştirin.
Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra, dilimleyerek soğuk servis edin.
|