|
Mürdümekli Bulgur Pilavı (Denizli) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc110503
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2015
2,419 defa indirildi / yazdırıldı
|
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 su bardağı öğütülmüş mürdümek
2 su bardağı bulgur
5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su bir tencereye konur ve kaynatılır. Ayıklanıp, yıkanarak süzülen mürdümek eklenir. 10 dakika kaynatılır. Tuz ve 2 su bardağı bulgur ilave edilir. Hafif ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Tereyağı bir tavada kızartılır ve pişen pilavın üzerine gezdirilir. 1-2 dakika kapağı kapatılarak demlendirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
|
|