Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Mürdümeriği Soslu Marullu Piliç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mürdümeriği Soslu Marullu Piliç

fato
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2008
Mesajlar: 20
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc30704
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2008
1,816 defa indirildi / yazdırıldı




2 piliç (herbiriyaklaşık 1 500 g kanatlan kesilip, başka bir yemek için saklandıktan sonra, kalan bölümleri iri parçalar halinde kesilmiş)
2 marul
1 litre (4 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
5 iri mürdümeriği
2 çorba kaşığı bal
12,5 cl. (1/2 su bardağı) sirke
30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

Marul yapraklarını yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, kenarlarını bıçakla düzeltin ve bir kenarı 5 cm'lik kareler halinde kesin.
Bir tencereye tavuk suyunu koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu kaynatın. Her mürdümeriğinin dibini bıçakla haç biçiminde hafifçe kesip, kaynayan tavuk suyuna atarak, kabukları kestiğiniz yerlerden kalkıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) haşlayın. Erikleri delikli spatulayla bir tabağa çıkarıp, elle tutulacak kadar soğuduklarında, kabuklarını tencerenin üstünde (sularının tencereye akması için) soyarak, yeniden tabağa bırakın. Balın 1 çorba kaşığını ve sirkenin yarısını karıştırarak tenceredeki tavuk suyuna ekleyip, karışımı yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 15 dakika) kaynatın.
Bu arada sosu hazırlamak için, soyulmuş erikleri 2'ye kesip, çekirdeklerini çıkarın. Sonra her yarım parçayı zar biçiminde doğrayın. Tereyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı eritin. Eriyince erik parçalan, kalan bal ve kalan sirkeyi ekleyip, sıksık karıştırarak, karışımı hamur kıvamı alıncaya kadar (45 - 60 dakika) pişirin. Öbür tencereyi ateşten alıp, içindeki tavuk , sulu karışımın 12,5 cl'sini (1/2 su bardağı) ve limon suyunu, erikli hamurun bulunduğu tencereye katın. Tencereyi ateşten alıp, karışımı bir blendıra aktararak, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
Kalan tavuk sulu ikarışımı yaklaşık 3/4 su bardağı kalıncaya kadar, kısık ateşte kaynatın. Sonra tencereyi ateşten alıp, karışımı birtel süzgeçten bir kâseye süzerek bir kenara bırakın.
Çiçekyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca piliç parçalarının yarısını koyup, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) sote edin. Altüst edip, üstlerine 1/4 tatlı kaşığı tuz serperek, öbür yüzlerini de altın sarısı bir renk alıncaya kadar (3 - 4 dakika) sote edin. Sonra tavuk parçalarını delikli spatulayla bir servis tabağına çıkarıp, aynı işlemleri kalan piliç parçaları ve kalan tuzun yarısıyla yineleyin. Fırınınızı 200 °C'a ısıtın.
Piliç parçalarını kemiksiz bölümleri üste gelecek biçimde ateşe dayanıklı bir kaba dizip, her parçanın üstüne kalın bir tabaka halinde erik sosundan sürün. Kalan sosu tencerede çektirdiğiniz tavuk suyuna katıp, bir çatalla iyice çırparak bir kenara bırakın. Kabı fırına verip, piliç parçalarını but parçalarından birine bir bıçak batırılınca açık renkli, berrak bir sıvı akıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.
Bu arada, büyük bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine buğulama kabı yerleştirdikten sonra, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca marul parçalarını koyup, tencerenin kapağını kapatın ve arada 1 kez karıştırarak, marul parçalarını 6 dakika buharda pişirin. Tencereyi ateşten alıp, marul parçalarını bir süzgeçte süzerek, bir kenara bırakın.
Zeytinyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca marul parçalarını ve kalan tuzu koyup, altüst ederek yağa bulanmalarını sağladıktan sonra, tavayı ateşten alarak bir kenara bırakın.
Fırındaki kabı alıp, piliç parçalarını delikli spatulayla bir tabağa çıkarın. Kapta kalan pişme suyunun üstüne tavadaki marul parçalarını kaşıkla döşeyip, üstlerine de piliç parçalarını yerleştirin. Kâsedeki sosu hafifçe ısıtıp, piliç parçalarının üstüne gezdirerek, servis yapın.






Mürdümeriği Soslu Marullu Piliç Tarifleri Bıldırcın Tarifleri



(1 adet Mürdümeriği Soslu Marullu Piliç 38,246 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort