Hamuru için:
5 gram yaş maya
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
3-4 su bardağı un
İçi için:
2 kabak
1 demet maydanoz
200 gram beyaz peynir
1 soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yaş mayayı ılık sütle birlikte ezin, beş dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu, tuzu, unu ekleyip iyice homojen bir hamur olana dek yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. İç harcı için rendelenmiş ve suyu iyice sıkılmış kabağı, rendelediğiniz soğanı, peyniri, kıyılmış maydanozu karıştırın. Hamuru ince açıp üzerine zeytinyağı gezdirin, her tarafına yayın. Uzun şeritler halinde kesip uç kısmına iç harçtan yerleştirip muska şeklinde katlayın. Tepsiye dizin, 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirip çıkartın.
Fotoğraf "Hidayet" tarafından gönderildi. 08.08.2019
|