|
|
Muskada Kabak |
|
Mehmet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2007
Mesajlar: 58 Şehir: Karadeniz |
Kısa URL: https://ml.md/lc74814
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2012
1,714 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
4 adet kabak
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Kızartma yağı
Kabaklar soyulur ve küp şeklinde doğranır. Tavaya tereyağı, kıyılmış soğan konur ve pembeleştirilir. Üzerine kabak, kıyılmış sarımsak ve tuz eklenir, kabaklar yumuşayana kadar kendi suyuyla pişirlir. Kabak soğurken yufkalar 4 parmak eninde şerit kesilir. Şeritlerin kenarına yeteri kadar kabaklı iç konur ve muska şeklinde sarılır. Kızgın sıvıyağda pembe renkten kızartılır.
|
|
Muskada Kabak Tarifleri Bamya Tarifleri
|
|