1 orta boy kırmızı lahana
1 ufak kuru soğan
1.5 yemek kaşığı tereyağı
1 kırmızı veya sarı elma
1 su bardağı et veya tavuk suyu
Muskat
8-10 adet kakule
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Lahanayı ince uzun şeritler olacak şekilde doğrayın. Soğanı ince yarım ay şeklinde doğrayın. Elmayı soyun ve rendeleyin. Kakulenin çekirdeklerini çıkarın ve havanda dövün. Derin bir tavaya tereyağını koyun, soğanları kavurun. Ardından lahana ve elmayı ekleyin. 10 dakika pişirin. Üzerini seyrek şekilde kaplayacak kadar muskat rendesini ve kakuleyi ilave edin. Et suyunu azar azar ilave ederek kısık ateşte 45 dakika pişirin. Tuz ve biberi ilave ederek servis yapın.
|