100 g pirinç,
tuz,
3 büyük elma (golden),
1 limon suyu,
100 g çekirdeksiz üzüm,
50 g çekilmiş fındık,
3 corba kaşığı yoğurt,
3 çorba kaşığı krema,
1 çorba kaşığı bal,
100 g böğürtlen.
1. Pirinci 200 g suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın.
2. Elmaların birini yıkayarak soyun, çekirdek evini çıkartın ve rendeleyin, limon suyu gezdirin. Üzümleri yıkayarak süzülmeye bırakın, irilerini yarılayın.
3. Fındıkları yağsız tavada kokusu çıkıncaya dek kavurun ve tavadan alın.
4. Yoğurdu krema ve bal ile karıştırın.
5. Kalan elmaları yıkayarak ortadan kesin, çekirdek evlerini çıkartın. İçlerini oyun, içlerini rendeleyin ve öteki elmaya ilave edin. Oyulmuş elmaların içine limon suyu damlatın.
6. Salatayı karıştırın ve elmaların içine doldurun.
|