1 + ¾ su bardağı un (250 gr)
2 su bardağından 1 parmak az süt (420 ml)
½ çay bardağı toz şeker (50 gr)
2 çorba kaşığı tereyağı, eritilmiş (50 gr)
2 adet yumurta, çırpılmış
8 gr Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
½ paket Pakmaya Şekerli Vanilin
½ çay kaşığı tuz
2 adet muz, dilimlenmiş
15 adet çilek, dörde bölünmüş
Kavrulmuş fındık, kabaca doğranmış
Bal
Un, Pakmaya Hamur Kabartma Tozu, toz şeker, Pakmaya Şekerli Vanilin ve tuzu bir kapta karıştırın.
Yumurtaları süt ve eritilmiş tereyağı ile birlikte başka bir kapta karıştırın ve unlu karışıma ekleyip çırpın.
Yapışmaz tabanlı orta boy bir tavayı ısıtıp tereyağı ile hafifçe yağlayın. Pancake harcınızdan ufak bir kepçe alıp tavaya boşaltın.
2 dakika pişirdikten sonra spatula yardımıyla diğer yüzünü çevirin. 2 dakika daha pişirip tavadan alın. Tüm pancakeleri aynı şekilde pişirin, her seferinde tavanızı hafifçe yağlayın.
Pancakeleri bir tabağa üst üste dizip üstlerine çilekleri ve muzları yerleştirin. Fındık parçalarını serpiştirip bal gezdirerek servis edin.
|