Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bıldırcın Tarifleri > Muzlu Piliç (1 adet - 28,905 defa bakıldı)

Muzlu Piliç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Muzlu Piliç

cin Ali
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc30690
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2008
1,948 defa indirildi / yazdırıldı




4 piliç budu (derileri temizlenip, her budun incik ve kalan bölümleri kesilerek ayrılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 iri soğan (enlemesine 8'e kesilip, halkalara ayrılmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
50 cl. (2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
70 g (yaklaşık 4 çorba kaşığı) krema
1 iri domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri parçalar halinde doğranmış)
1 küçük muz (1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
bir tutam hindistancevizi rendesi

Piliç parçalarının üstüne tuzun yarısı ve karabiberi serpin. Bir tencereye ayçiçek yağını koyup, tencereyi orta atşe oturtarak yağı ısıtın. Isınınca, piliç parçalarını koyup her iki yanlarını altın sarısı bir renk alıncaya kadar (4'er dakika) kızartın.
Soğanları ekleyip, sık sık karıştırarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Sarımsakları ekleyip, 1 dakika pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alarak, bir kenarda 1 dakika bekletin. Tencereyi kısık ateşe oturtun ve içindeki sıvı yarı yarıya azalıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.
Tavuk suyunu ekleyip, ateşi biraz açarak, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi yeniden kısıp, piliç parçalarını, but parçalarından birine bir bıçağın ucu batırılınca açık renkli, berrak bir sıvı akıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Sonra tencereyi ateşten alıp, delikli spatulayla piliç parçalarını ısıtılmış bir servis tabağına çıkarın ve alüminyum folyoyla örterek, sıcak kalmalarını sağlayın (tencerede kalan pişme suyunu atmayın)
Başka bir tencereye domatesler ve kremayı koyup, karıştırdıktan sonra, tencereyi kısık ateşe oturtun. İçindeki karışım tıkırdama başlayınca, öbür tenceredeki pişme suyunu ekleyip, karışımı koyuca bir sos kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) tıkırdamaya bırakın. Tencereyi ateşten alıp, karışımı blendır kabına aktararak, püre haline gelinceye kadar karıştırın. Yeniden tencereye aktarıp, muz dilimleri ve hindistancevizi rendesini ekleyerek, karıştırın. Tencereyi yeniden ateşe oturtup, karışımı bir dakika ısıttıktan sonra, ateşten alın.
Karışımı tabaktaki piliç parçalarının üstüne kaşıkla döşeyip, servis yapın.






Muzlu Piliç Tarifleri Bıldırcın Tarifleri



(1 adet Muzlu Piliç 28,905 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort