3 adet yumurta
3 adet muz
1 paket Pakmaya Pudra Şekeri (100 gr)
1 paket Pakmaya Kakaolu Puding
150 gr margarin (eritilip ılınmış)
Yarım çay bardağı yoğurt (iyice süzülmüş)
1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
1 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı Pakmaya Karbonat
Yarım paket Pakmaya Bitter Parça Çikolata
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı havanda ezilmiş karanfil
Yarım çay kaşığı yenibahar
3 yemek kaşığı Pakmaya Kakao
Üzeri için:
1 adet büyük boy muz
Muzu, eritilip ılınmış margarini ve Pakmaya Pudra Şekeri mikser yardımıyla krema kıvamına gelene dek çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
En son yoğurdu ilave edip birkaç dakika daha çırpın.
Ayrı bir kapta unu, tarçını, havanda ezilmiş karanfili, yenibaharı, Pakmaya Kakaolu Pudingi, Pakmaya Kakaoyu, Pakmaya Hamur Kabartma Tozunu, Pakmaya Karbonatı ve Pakmaya Şekerli Vanilini harmanlayın.
Muzlu karışım ile unlu karışımı birleştirin.
Kek hamurunu yağlanıp hafif un serpilmiş yuvarlak bir kek kalıbına dökün. Üzerine önce Pakmaya Bitter Parça Çikolataları serpin, hafifçe karıştırın. Daha sonra da ince dilimlenmiş muzu yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin.
Keki fırından alıp kalıbından çıkartın ve ızgara telin üzerine alarak ılınmaya bırakın.
|